BLOGGERS HELP

O

13 Νοε 2013

Η ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΑΝ


Η ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΑΝ

Οι «πατριώτες» κομμουνιστές με προκηρύξεις τον Σεπτέμβριο αλλά και στις 5 Οκτωβρίου 1942 καταγγέλλουν την ανατίναξη του κτηρίου στο οποίο στεγάζονταν η φιλογερμανική οργάνωση «Ε.Σ.Π.Ο» (Εθνική Σοσιαλιστική Πολιτική Οργάνωσις) από την οργάνωση ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ «Π.Ε.Α.Ν» (Πανελλήνιος Ένωσις Αγωνιζόμενων Νέων). Αναφέρονται τα εξής
:



Η ΕΣΠΟ φλέγεται
«Η κομμουνιστική οργάνωσι Αθήνας δηλώνει και άλλη μια φορά πως οι κομμουνιστές καταγγέλλουν την ατομική τρομοκρατία... (ΗΜΑΡΤΟΝ!). «Εμείς οι κομμουνιστές (δεν γράφει πουθενά Έλληνες φυσικά!) σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε χρήση του ατομικού σαμποτάζ, που ξεφεύγει από την οργανωμένη μορφή και καταντά όπλο στα χέρια του εχθρού... Η ανατίναξη της Ε.Σ.Π.Ο είναι προβοκάτσια (!), που είχε σαν συνέπεια άσκοπα θύματα!» Μάλιστα αποκαλούν την Π.Ε.Α.Ν «Αντεθνική συμμορία που τη καθοδηγούν πράκτορες του κατακτητή!»

Είναι κανείς να απορεί πόσο μεγάλοι προδότες ήταν, είναι και θα είναι οι κομμουνιστές.
Εδώ φαίνεται και το πως λειτουργούν «δια μέσου των αιώνων»! Μια στο καρφί και μια στο πέταλο!
-Μας εμπαίζουν και θεωρούν ό,τι αυτούς βολεύει ως ατομική τρομοκρατία...
-Κατήγγειλαν αυτή την πράξη 

Α) γιατί δεν την έκανε κομμουνιστική οργάνωση και φυσικά τέτοιες ενέργειες εμπόδιζαν τους κομμουνιστές να μονοπωλήσουν τον αντιστασιακό αγώνα..

Β) είχαν γραμμή για αυτό το λόγο (μονοπώληση) και είτε καταδίκαζαν τις οργανώσεις ότι κάνουν προβοκάτσιες με άσκοπα θύματα είτε ότι συνεργάζονται με τους Γερμανούς! ΜΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΟ ΔΗΛΑΔΗ. Σαν τους Εβραίους: Έχουν άτομα και στους ρεπουμπλικάνους και στους δημοκρατικούς ώστε όποιος και να βγει να κάνουν το παιχνίδι τους...Η τακτική αυτή των κομμουνιστών ακολουθείται μέχρι σήμερα και εις τον αιώνα των αιώνων....

Επιπλέον πληροφοριακό δελτίο της 1ης Ιανουαρίου 1943 προς τα στελέχη της ΟΚΝΕ (Κομμουνιστική νεολαία Ελλάδας) γράφει :

«ΠΕΑΝ ΚΑΙ ΓΚΕΣΤΑΠΟ»

«Πριν ένα μήνα πιάστηκαν δήθεν οι αρχηγοί και τα στελέχη της ΠΕΑΝ. Λέγανε πως τους είχανε πιάσει τα τυπογραφεία, εκρηκτικά μηχανήματα, αποθήκες πυρομαχικών και σαν υπαίτιους για την ανατίναξη της ΕΣΠΟ. Ύστερα λέγανε πως οι κατηγορίες ενάντιά τους ήτανε τόσο βαριές που οπωσδήποτε θα τους τουφεκίζανε. Ο Περρίκος, ένας από τους συλληφθέντες, επισκέφθηκε με άδεια τους δικούς του. Τώρα μαθαίνουμε ότι αυτός και η κλίκα του πρόκειται να βγουν τελείως ελεύθεροι.Αυτά δείχνουν τις σχέσεις ΠΕΑΝ και ΓΚΕΣΤΑΠΟ και τις αμοιβαίες φιλοφρονήσεις τους».

Αυτή λοιπόν η ενέργεια σύμφωνα με τους ταυτόχρονα διεθνιστές και πατριώτες(?!) κομμουνιστές είχε ΑΣΚΟΠΑ ΘΥΜΑΤΑ! Οποίος ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΛΑΔΗ!
Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί του Λονδίνου και της Μόσχας μίλησαν με ενθουσιασμό για το εγχείρημα, χαρακτηρίζοντάς το ως το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ (ΑΤΟΜΙΚΟ κατά τους κομμουνιστές!) στην τότε κατεχόμενη Ευρώπη!
Αυτοί που συμμετείχαν ήταν :

--Αντώνης Μυτιληναίος--τεχνικός οτε
--Σπύρος Γαλάτης--φοιτητής Νομικής
--Νίκος Λάζαρης-- φοιτητής Νομικής
--Νίκος Μούρτος--Τεχνικός
--Τάκης Μιχαηλίδης-- φοιτητής Χημείας
--Σπύρος Στανωτάς-- φοιτητής Ανωτάτης Εμπορικής
--Ιουλία Μπίμπα--Δασκάλα

--Αικατερίνη Μπέση--Οικιακά
Και ενώ αυτά γράφει το παραπάνω δελτίο του ΚΚΕ μετά από λίγες μέρες, την 4η Φεβρουαρίου 1943 στο σκοπευτήριο της Καισαριανής εκτελούνται ο Κώστας Περρίκος και η Ιουλία Μπίμπα, που συνελήφθησαν από τους Γερμανούς για την ανατίναξη της ΕΣΠΟ!

Στην ανατίναξη της Ε.Σ.Π.Ο. σκοτώθηκαν :
--Ο αρχηγός της Ε.Σ.Π.Ο και 31 από τα στελέχη της!!
--43 Γερμανοί αξιωματικοί και οπλίτες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή πάνω από τα γραφεία της Ε.Σ.Π.Ο, που ήταν λέσχη αξιωματικών των Γερμανών!

Αποτέλεσμα : Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ!



Από προδοσία συνελήφθησαν πολλά στελέχη της Π.Ε.Α.Ν αλλά και ο αρχηγός και εκτελέστηκαν στην Καισαριανή άλλοι τον Ιανουάριο και άλλοι τον Φεβρουάριο του 1943...
Οι κομμουνιστές στα Δεκεμβριανά συνέλαβαν τον Νίκο Λάζαρη που δεν είχε συλληφθεί από τους Γερμανούς και κατετάγη αντάρτης του Ζέρβα και τον εκτέλεσαν ως ΠΡΟΔΟΤΗ! Καταλαβαίνετε το ήθος αυτών των ανθρώπων? Είναι τόσο ξετσίπωτοι και διαβολικοί που πραγματικά δεν μπορείς να βρεις την κατάλληλη λέξη για να τους χαρακτηρίσει πλήρως!

==============================================
 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ