BLOGGERS HELP

O

21 Νοε 2013

ΕΠΙΛΟΓΟΣ


ΕΠΙΛΟΓΟΣ


    Από της επομένης της παραδόσεως του οπλισμού υπό των Ταγμάτων Ασφαλείας εις το Ε.ΛΑ.Σ., όταν οι άνδρες των είχαν περιορισθεί εις στρατόπεδα συγκεντρώσεως, η εσωτερική τάξις και ασφάλεια, ιδίως εις τας πόλεις όπου πριν υπήρχαν Τάγματα Ασφαλείας, άρχισε να χειροτερεύει δια τον εθνικόφρονα πληθυσμό.
    Όλες οι πόλεις, εκτός των Αθηνών, ήσαν εις την διάθεση των εξτρεμιστικών στοιχείων του Ε.Α.Μ.- Ε.ΛΑ.Σ.- Κ.Κ.Ε. Η Ο.Π.Λ.Α. μετά ζέσεως επεδίδετο εις την εκτέλεση της αποστολής της. Αθρόες εσημειούντο οι συλλήψεις και εκτελέσεις εθνικοφρόνων πολιτών.
    Ξένες εφημερίδες, την εποχή εκείνη, έγραφαν: "Εις την Ελλάδα ήρχισεν η ερυθρά τρομοκρατία".
    Ο υπό τα στοιχεία Γ.Λ.Λ. εις το βιβλίο του "Η κατά της Μακεδονίας Επιβολή" ασχολούμενος και με την εις την λοιπή Ελλάδα ασκηθείσα την εποχή εκείνη τρομοκρατία υπό των Ε.Α.Μ.-Ε.ΛΑ.Σ.- Κ.Κ.Ε., μεταξύ των άλλων γράφει:
    "Τα Τάγματα Ασφαλείας που ηδύναντο ίσως εις την κρίσιμον αυτήν στιγμή να δράσουν, διότι είχε τελευταίως γίνει εκκαθάριση τούτων από τυχόν μη ηθικά στοιχεία και απετελούντο από μονίμους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς ως και εθελοντές οπλίτες διωκόμενους υπό των κομμουνιστών, δεν ήταν δυνατόν να χρησιμοποιηθούν καθ' όσον ταύτα είχαν αποκηρυχθεί από το Στρατηγείο Μέσης Ανατολής και από την κυβέρνησιν. Εις το σημείο τούτο πρέπει να προσθέσωμεν ότι είναι απολύτως εξακριβωμένον ότι πολλοί αξιωματικοί εξωθήθησαν από μυστικάς υπηρεσίας του Στρατηγείου Μέσης Ανατολής να καταταγούν εις τα Τάγματα Ασφαλείας".
    Μετά τον αφοπλισμό των Ταγμάτων Ασφαλείας Πελοποννήσου, ο ΕΛΑΣ τελείως ελεύθερος πλέον, άρχισε να συγκεντρώνεται εις το λεκανοπέδιο της Αθήνας για να προσπαθήσει τον Δεκέμβριο του 1944 να καταλάβει την αρχή.
     Αυτό όμως είναι μια άλλη ιστορία.

ΤΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου