BLOGGERS HELP

O

26 Απρ 2016

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ... ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ !!!

Τολμώ να υποθέσω ότι οι περισσότεροι από εμάς, δεν γνωρίζουμε τι εστί Αλέξανδρος Χαρίτσης. Και όμως, αφορά στις ζωές όλων μας, καθώς ο κύριος αυτός στύβει τη διάνοιά του, χαρίζει την φαιά ουσία του και μας κυβερνά: ο κύριος Αλέξανδρος κατέχει την ιδιότητα του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Και με αυτή την ιδιότητα, αγαπητέ αναγνώστη, υπογράφει σχετική προκήρυξη για την χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων στη Δράση «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα», μία δράση που απευθύνεται κυρίως σε μακροχρόνια άνεργους. Που επιθυμούν να κάνουν μία νέα επιχειρηματική αρχή. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Αλλού είναι το θέμα μας, αγαπητέ αναγνώστη. Στα φοβερά μαργαριτάρια που κανείς μπορεί να αλιεύσει στο σώμα της προκήρυξης, αποδεικνύοντας ότι οι γνωστοί και ιδιαίτερα καλοπληρωμένοι μαυρομάνικοι των της οικονομίας Υπουργείων βλέπουν να βρέχει, πάντα πέρα, ποτέ εκεί.
Να μην πλατειάσω. Ας αντιγράψω ενδιαφέρουσες περιπτώσεις επιχειρηματικότητας, που ο καλός σύμβουλος πρότεινε, ο καλός μαυρομάνικος κατέγραψε και ο καλός Υπουργός δέχτηκε ως ορθές και βιώσιμες. Κι έτσι, αγαπητέ μακροχρόνια άνεργε, αν επιθυμείς να επιδοτηθείς με ποσό από 15.000 € έως 60.000 € και να δημιουργήσεις μία (1) επιδοτούμενη θέση εργασίας, ιδού τι μπορείς να γεννήσεις:
Σύμφωνα με τον κωδικό 25.30.2 μπορείς να προχωρήσεις, εσύ κι ο εργαζόμενός σου, αν προσλάβεις, σε «Κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων και μερών τους» και σύμφωνα με τον κωδικό 25.30.21 σε «Κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων, εκτός των
διαχωριστών ισότοπων». Προσοχή λοιπόν, μην αφαιρεθείς ούτε δευτερόλεπτο (εσύ ή ο εργαζόμενός σου) και τσοντάρεις κανέναν διαχωριστή ισοτόπων και χαθεί η σερμαγιά του Υπουργού.
Αν δεν τα πας καλά με την πυρηνική ενέργεια, αλλά μικρός δεν τρόμαζες με το γράσο κάτω από τα νύχια κι έλιωνες και τα μεκανό, μπορείς, σύμφωνα με τον κωδικό 30.3 να προχωρήσεις σε «Κατασκευή αεροσκαφών και διαστημόπλοιων και συναφών
μηχανημάτων«. Ή, σε «Κατασκευή μηχανών και κινητήρων για αεροσκάφη ή διαστημικά οχήματα εξοπλισμού εδάφους για την εκπαίδευση στην πτήση και μερών τους». Ή ακόμα, σε «Κατασκευή κινητήρων αεροσκαφών στους οποίους η ανάφλεξη γίνεται με σπινθηριστή». Πάντως αν είσαι κολλημένος με το διάστημα, μπορείς να προχωρήσεις σε «Κατασκευή διαστημικών οχημάτων (συμπεριλαμβανομένων  των δορυφόρων) και οχημάτων εκτόξευσης διαστημικών οχημάτων» και αν η πρότασή σου πείσει τους φοβερούς αξιολογητές του Υπουργού Χαρίτση, τότε με τα 15 χιλιάρικα της επιδότησης μπορείς να στείλεις το δικό σου «ρόβερ» στον Άρη, τον Πλούτωνα, τον Κρόνο, ή προτιμότερα στο Υπουργείο Οικονομικών καθώς εκεί οι εξωγήινοι, το δίχως άλλο, είναι δεδομένοι…
Αν σου αρέσει να λερώνεις τα χέρια σου με τα χώματα, τότε ξόδεψε τα 15 χιλιαρικάκια του Υπουργού και κάνε περήφανο το πνεύμα του Γερμανού χημικού Κλάπροτ που πρώτος, το μακρινό 1789, εντόπισε το μαγικό υλικό μέσα στον κακόηχο πισσουρανίτη. Προχώρα σε «Εξόρυξη μεταλλευμάτων ουράνιου και θόριου«, σκέψη που το δίχως άλλο στοιχειώνει έναν μακροχρόνια άνεργο που μαραζώνει και γερνά χωρίς – μέχρι στιγμής – να καταφέρει να βγάλει μερικούς τόνους ουρανίου και θορίου από την ελληνική, λεβεντογέννα γη.
Κι επειδή πιάσαμε το θόριο ή θώριο, όνομα που σου θυμίζω ότι προέρχεται από τον Θωρ, γιο του Όντιν και της Γιορντ, θεότητα του κεραυνού, της αστραπής και των ισχυρών πολεμιστών στην γερμανική και σκανδιναβική μυθολογία, και πολύ ζόρικο τύπο όπως έχεις δει και από τις ταινίες που βλέπει ο κανακάρης σου, που κατείχε πολεμικό σφυρί, το Μγιόλνιρ, το οποίο με μαγικό τρόπο επέστρεφε στον κάτοχό του αφού έβρισκε τον στόχο του, όπλο σπάνιο δηλαδή, έχε υπόψιν σου, αγαπητέ μακροχρόνια άνεργε, ότι μπορείς, άμα θες κι άμα αγαπάς τα όπλα όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, να προχωρήσεις σύμφωνα με τον κωδικό 25.4 σε «Κατασκευή πολεμικών όπλων, περίστροφα, πιστόλια και παρόμοια όπλα» ή και σε «Κατασκευή βομβώνβλημάτων και παρόμοιων  πολεμοφόδιων∙ φυσιγγίων, άλλων πυρομαχικών και  βλημάτων και μερών τους».
Ας μην συνεχίσω καλύτερα. Το πιάνεις το πνεύμα του συντάκτη της προκήρυξης, όλων των στελεχών που ασχολήθηκαν (φαίνεται πόσο), όλων των αμίλητων ανόητων που κοίταζαν και δεν έβλεπαν. Και του Υπουργού που τη δέχθηκε, χωρίς φυσικά, να τη διαβάσει.
Για όλους αυτούς, που περιμένουν την ανάπτυξη προσδοκώντας να μοιράσουν δεκαπεντοχίλιαρα με αυτόν τον τρόπο, έχει την αξία του ο κωδικός 90.01.10.11 της καλής προκήρυξης, τον οποίο ίσως στρέχει να αξιολογήσουν για τον εαυτό τους.
Αντιγράφω:
«Υπηρεσίες θίασου τσίρκου»…
Η επίμαχη προκήρυξη εδώ.