BLOGGERS HELP

O

8 Ιουλ 2014

ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ..ΜΕΡΤΕΝ - ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ


Ο Ναζί Μαξ Μέρτεν, ο "χασάπης της Θεσσαλονίκης",υπεύθυνος για την εξολόθρευση 50.000 Εβραίων και 600 ακόμα Ελλήνων, συνελήφθη τυχαία το Μάιο του 1957 στην Αθήνα χάρη στην επιμονή και στην ηθική ακεραιότητα του Αντιεισαγγελέα του Άρειου Πάγου Αντρέα Τούση, ο οποίος ήταν επικεφαλής του Γραφείου Εγκλημάτων Πολέμου.

Ο Μέρτεν δικάζεται για τα εγκλήματα πολέμου καθώς και την αρπαγή της τεράστιας περιουσίας της Εβραϊκής κοινότητας και καταδικάζεται σε 25 χρόνια φυλάκισης. Ύστερα όμως από 2,5 χρόνια στις φυλακές Αβέρωφ αφήνεται ελεύθερος και φυγαδεύεται στη Γερμανία.
Ο Μέρτεν αισθάνεται αδικημένος για το χρόνο που πέρασε φυλακισμένος στην Ελλάδα και το Σεπτέμβρη του 1960 δίνει μια σειρά από συνεντεύξεις στο περιοδικό Σπίγκελ και στην Ηχώ του Αμβούργου. Στις συνεντεύξεις αυτές κατηγορεί τον πρωθυπουργό Καραμανλή, τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκο Μακρή, τη γυναίκα του Δοξούλα Μακρή και τον Υφυπουργό Άμυνας Γιώργο Θεμελή ως συνεργάτες του στην κατοχή. Ισχυρίζεται μάλιστα πως έχει φωτογραφίες που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του.Αλλά ύστερα από ταχύτατες ενέργειες κοινής ελληνογερμανικής επιχείρησης αποσπάται από τα χέρια του όλο το φωτογραφικό υλικό.
Στην Αθήνα η κυβέρνηση ανασαίνει ξανά. Πλέον, με φόντο τη μυστική διπλωματία και τον Ψυχρό Πόλεμο, πολλοί πρώην συνεργάτες των Γερμανών παρέμειναν στυλοβάτες του κρατικού μηχανισμού και δεσπόζουν στην πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας μέχρι σήμερα, αδιατάρακτα !
*Ποτέ κανείς δεν είδε τις φωτογραφίες του Μέρτεν. Αλλά η μομφή φαίνεται πως στέκει για όλους πλην του Καραμανλή. Η Δοξούλα Μακρή μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του (! )αποκαλύπτεται πως ήταν γραμματέας του Μέρτεν, ο Θεμελής διετέλεσε κατοχικός νομάρχης Πέλλας και διακήρυττε τότε "Πας λαμβάνει τα όπλα κατά των Γερμανών δεν είναι Έλλην"
*Ο Μακρής και ο Θεμελής υποβάλλουν μηνύσεις όχι όμως στα γερμανικά δικαστήρια όπως θα έπρεπε αλλά στα ελληνικά, λες κι ο Μέρτεν θα ερχόταν ξανά στην Ελλάδα.
*Ο Θωμάς Υψηλάντης ,ο πρέσβυς της Ελλάδας στη Βόννη, παραιτείται το 1961 κατηγορώντας Καραμανλή, Αβέρωφ για αφόρητες πιέσεις στην υπόθεση Μέρτεν.
*Για τον Καραμανλή στην περίοδο της κατοχής ξέρουμε πολύ λίγα. Το 1941 κατέβηκε στην Αθήνα, κράτησε χαμηλό προφίλ και το 1944 κατέφυγε στην Μέση Ανατολή. Δεν υπάρχει καμιά πράξη αντίστασης.
*Στο Ιστορικό Αρχείο του Υπ.Εξωτερικών έχουν ταξινομηθεί οι φάκελοι ως το 1957.Η ταξινόμηση σταματάει και ξεκινά ξανά από το 1963.Δηλαδή 2 μεγάλα θέματα οι συμφωνίες του Καραμανλή για το Κυπριακό και η Υπόθεση Μέρτεν δεν έχουν ταξινομηθεί.
*Κι επειδή δικαιοσύνη ανεξάρτητη σ ένα κράτος εξαρτημένο από χίλιες μεριές δεν νοείται, ο Τούσης δεν έγινε ποτέ εισαγγελέας του Άρειου Πάγου. Έγινε ο μετέπειτα πρωθυπουργός της χούντας ο Κ.Κόλλιας.
*Το 1975 στα κρυφά, η κυβέρνηση Καραμανλή με εντολή του Υπ.Δικαιοσύνης Στεφανάκη προβαίνει στην Π Ο Λ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η του τεράστιου αρχείου της Υπηρεσίας Εγκλημάτων Πολέμου. Οι 800 δισκογραφίες του αντιεισαγγελέα Τούση,με αποκαλύψεις για τα εγκλήματα πολέμου και το ποιοί τα διέπραξαν,μαζί με άλλα έγγραφα Κ Α Τ Α Σ Τ Ρ Α Φ Η Κ Α Ν !
Για 30 χρόνια το έγκλημα αυτό έμεινε μυστικό κι έγινε αντιληπτό το 2005 όταν ιστορικοί αναζήτησαν τα αρχεία για την έρευνα τους.
(φώτο: Τάκος Μακρής Υπουργός Εσωτερικών κι ακροδεξί χέρι του Καραμανλή, ο "εθνάρχης",ο Ναζί Μαξ Μέρτεν)


ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ - ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ !!
ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ...ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ...ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ...ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΕΡΝΙΚΟΣ
ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ...ΜΕΡΚΕΛ - ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ
ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ...ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΤΣΗΣ
ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ..ΜΕΡΤΕΝ - ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ