BLOGGERS HELP

O

8 Ιουλ 2014

ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ...ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ


Στο χώρο του Τύπου σήμερα το πιο ισχυρό συγκρότημα είναι ο ΔΟΛ.Ακριβώς παρόμοια ισχύ είχε και επί κατοχής. Το συγκρότημα Λαμπράκη είχε ευθέως συνεταιρισθεί από τις πρώτες μέρες της γερμανικής κατοχής με την γερμανική ημικρατική εταιρία

"Mundus",η οποία άνηκε κατά 50% στο υπουργείο προπαγάνδας του Γκαίμπελς και κατά 50% στο υπουργείο Εξωτερικών του Ρίμπεντροπ.Η πλευρά Λαμπράκη κατείχε το 49% της ελληνικής εταιρίας που ιδρύθηκε και η Mundus το 51%.
Οι Γερμανοί που έστειλε ο Γκαίμπελς στην Ελλάδα μόλις η χώρα κατακτήθηκε είχαν και άλλες επιτυχείς δράσεις. Συνεταιρίσθηκαν με τον Ελευθερουδάκη (ιδρυτή του γνωστού εκδοτικού οίκου) και τον Κάουφμαν για να ελέγχουν την διανομή βιβλίων.
Ακόμα συνεταιρίσθηκαν προνομιακά με τον Όθωνα Πικραμένο και τη χήρα Τσιβόγλου για να ελέγχουν πλήρως την διανομή των εφημερίδων και περιοδικών. Στο κτίριο, μάλιστα, της οικογένειας Πικραμένου στην οδό Σωκράτους 43,που σήμερα έχει κηρυχθεί διατηρητέο, γινόταν στην κατοχή η διακίνηση όλων των προπαγανδιστικών εντύπων.
Τελικά ο Όθων Πικραμένος θα επανέλθει αργότερα, αφού θα αποφύγει την δίκη για δοσιλογισμό δημιουργώντας το λεγόμενο "Νέο Πρακτορείο".Ο μεγαλύτερος γιος του(απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών), αν και για ενα διάστημα το διαχειρίστηκε, αποφάσισε να το εγκαταλείψει για να σταδιοδρομήσει με λαμπρή επιτυχία στο δικαστικό σώμα και το Μάιο του 2012,ο Παναγιώτης Πικραμένος, ανέλαβε υπηρεσιακός πρωθυπουργός.
Όσο για τον ευφυή Δημήτρη Λαμπράκη (πατέρας του γνωστού σε μας Χρήστου) ,μετά την απελευθέρωση άλλαξε τους τίτλους των εφημερίδων από "Αθηναϊκά Νέα" σε "Νέα" κι από "Ελεύθερον Βήμα" σε "Βήμα".
(φώτο: οικογένεια Δ.Λαμπράκη,ο Παναγιώτης Πικραμένος εξιστορεί τα βάσανα του ελληνικού λαού στην καγκελάριο, βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης)


ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ - ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ !!

ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ...ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ...ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ...ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΕΡΝΙΚΟΣ
ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ...ΜΕΡΚΕΛ - ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ
ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ...ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΤΣΗΣ
ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ..ΜΕΡΤΕΝ - ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ