BLOGGERS HELP

O

10 Μαρ 2014

Βίαιη ρατσιστική επίθεση μεθυσμένων γυναικών σε Βρετανίδα, αλλά αφέθηκαν ελεύθερες γιατί "δεν είχαν συνηθίσει το αλκοόλ επειδή ήταν μουσουλμάνες"

Βρετανικό Δικαστήριο άφησε ελεύθερες τις μουσουλμάνες μίας γυναικείας συμμορίας που επιτέθηκαν με ιδιαίτερη βιαιότητα σε δύο περαστικούς στο κέντρο της πόλης Leicester, με την δικαιολογία ότι «δεν ήταν συνηθισμένες στην χρήση αλκοόλ λόγω της θρησκείας τους».


Η συμμορία - τρεις αδελφές και μία ξαδέλφη με καταγωγή από την Σομαλία – φώναξαν «σκοτώστε τη λευκή βρώμα» (‘kill the white slag’), και επιτέθηκαν στην Rhea Page, καθώς περίμενε για ένα ταξί μαζί με το φίλο της Lewis Moore, 23 ετών, στο κέντρο του Leicester τον περασμένο Ιούνιο.
Από την επίθεση της συμμορίας, η 22χρονη Page, έμεινε με ένα τμήμα του κεφαλιού της φαλακρό, ενώ το πρόσωπό της έγινε «μαύρο και μπλε» από τα χτυπήματα με μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι, την πλάτη, τα χέρια και τα πόδια, ενώ ήταν μάλιστα, ακίνητη στο πεζοδρόμιο.
Η 24χρονη Ambaro Maxamed, η 28χρονη Ayan Maxamed και η 24χρονη Hibo Maxamed, και η 28χρονη Ifrah Nur παραδέχτηκαν τις σωματικές βλάβες, που επισύρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών.
Όμως, ο δικαστής Robert Brown έδωσε αναστολή στις ποινές αφού άκουσε τον ισχυρισμό ότι ως μουσουλμάνες, οι γυναίκες δεν είχαν συνηθίσει να είναι μεθυσμένες. Το Κοράνι απαγορεύει στους μουσουλμάνους την κατανάλωση οινοπνεύματος, αν και ισλαμικές διδαχές επιτρέπουν τη χρησιμοποίησή του για ιατρικούς σκοπούς.
Δείτε το βίντεο:
Μετά την καταδίκη, η Ambaro Maxamed έγραψε στο Twitter της: «Χαρούμενη, χαρούμενη, χαρούμενη!», «Βγαίνω έξω!» και «Σήμερα ήταν μια τόσο μεγάλη ημέρα!».
Χθες η Page, που εργάζεται φροντίζοντας άτομα με ανάγκες, χαρακτήρισε την απόφαση «αηδιαστική» και είπε ότι στη συμμορία άξιζε «άμεση κράτηση».
«Αυτό δεν είναι τιμωρία», είπε. «Και γι 'αυτούς που λένε ότι το έκαναν επειδή δεν είχαν πιει αλκοόλ, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Αν δεν έπιναν τότε δεν θα έπρεπε να είναι έξω στα μπαρ εκείνη τη στιγμή της νύχτας.
«Ακόμα και όταν η αστυνομία ήρθε και έφυγαν όλοι, μία από αυτές ήρθε τρέχοντας κατά πάνω μου να με κλωτσήσει στο κεφάλι για μια ακόμα φορά.
«Ειλικρινά πιστεύω ότι μου επιτέθηκαν μόνο και μόνο επειδή είμαι λευκή. Δεν μπορώ να σκεφτώ οποιονδήποτε άλλο λόγο ».
Η Page δέχτηκε επίθεση όταν τον Ιούνιο του περασμένου έτους καθώς περίμενε ένα ταξί μαζί με τον φίλο της Lewis Moore, 23 ετών, στο κέντρο της πόλης του Leicester.
Μέχρι την επίθεση, εργαζόταν φροντίζοντας άτομα με αυτισμό και μαθησιακές δυσκολίες, αλλά εγκατέλειψε τη δουλειά μετά από επαναλαμβανόμενες απουσίες, λόγω του άγχους και αναδρομών στο παρελθόν, εξαιτίας της βίαιης επίθεσης.
Εξακολουθεί να λαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη και να υποφέρει από κρίσεις πανικού.
Η ίδια λέει: «Περπατούσαμε χωρίς να δίνουμε σημασία αλλά φώναζαν συνεχώς: «λευκή σκύλα» και «λευκή βρώμα» σε μένα. Όταν γύρισα πίσω μία από αυτές άρπαξε τα μαλλιά μου και με έριξε στο έδαφος.
«Με κλωτσούσαν εκ περιτροπής ξανά και ξανά. Νόμιζα ότι επρόκειτο να με σκοτώσουν».
Στην Φωτογραφία: Οι αδελφές Sisters Hibo και Ambaro Maxamed
Και η υπόλοιπη συμμορία: Ayan Maxamad, 28, αριστερά, και η ξαδέλφη της Nur Ifrah, 28, οι οποίες συμμετείχαν επίσης στην επίθεση στο Leicester
Καμία από τις κατηγορούμενες δεν κατηγορήθηκε για ρατσιστικά κίνητρα. Η Nur που είναι οικοδόμος φράχτη, όπως υποστήριξε ο Moore, της απεύθυνε φυλετικές προσβλητικές φράσεις, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από την κατηγορούσα αρχή.
Ο δικαστής Brown είπε ότι «εκείνοι που χτυπάνε και ρίχνουν στο πάτωμα κάποιο και τον κλωτσάνε στο κεφάλι πρέπει να περιμένουν να πάνε μέσα».
Αλλά είπε ότι αποδέχθηκε ότι οι γυναίκες μπορεί να είχαν την αίσθηση ότι ήταν «θύματα» της υπέρμετρης δύναμης του κ. Moore καθώς προσπαθούσε να υπερασπιστεί τη φίλη του, και να δίκασε τις κατηγορούμενες δίνοντάς τους αναστολή.
Μιλώντας στο σπίτι της, η Hibo Maxamed είπε: «Δεν είμαι περήφανη γι 'αυτό, δεν είναι κάτι για το οποίο θέλω να μιλήσω. Θέλω απλά να προχωρήσω στη ζωή μου».
Όταν ρωτήθηκε αν ήθελε να ζητήσει συγγνώμη, εκείνη απάντησε: «Τι, για το κόσμο; Πραγματικά δεν με νοιάζει. "Σύνδεσμος

EΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ...Αυτο μου θυμιζει την νομική  υποστήριξη στον Πακιστανό δολοφόνο της Πάρου απο την δικηγορο υπερσπισης του , Αλεξάνδρα Δήμου...η οποια για την υπερασπιση του ειπε τα εξεις...

 «ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ»  ...

Επισης...

1) Ζήτησε την εξαίρεση δύο γυναικών από τους κληρωθέντες ενόρκους, ώστε οι ένορκοι να είναι όλοι άνδρες και να μη κρίνουν με αυστηρότητα τον πελάτη της.2) Κάλεσε το Δικαστήριο να δείξει επιείκεια προς τον Αχμέτ Βακάς, διότι όταν διέπραξε το έγκλημα (καλοκαίρι 2012) στην Πάρο, διανύαμε την μεγάλη Νηστεία του Ραμαζανιού, η οποία απαγορεύει στους μουσουλμάνους όχι μόνο να τρώνε, αλλά και να συνουσιάζονται και να αυνανίζονται, οπότε ο Αχμέτ ήταν στερημένος. Γι’ αυτό και «του άναψαν τα λαμπάκια» όταν είδε την Μυρτώ μπροστά του και έκανε τα όσα έκανε!..

3) Επίσης, η κ. Δήμου ζήτησε επιείκεια από το Δικαστήριο, διότι ο Βακάς μεγάλωσε στα βουνά του Πακιστάν όπου οι άνθρωποι είναι σκληροί και δεν έχουν σε μεγάλη υπόληψη τις γυναίκες, τις οποίες θεωρούν αναλώσιμες!..