BLOGGERS HELP

O

12 Ιαν 2014

Οι δολοφονίες λευκών αγροτών στη Ν. Αφρική συνεχίζονται...The murders of white farmers in South Africa continues

 



Lindley, Ν. Αφρική - Ένα ανατριχιαστικό μήνυμα γραμμένο στην γλώσσα Σόθο (γλώσσα που μιλάνε στη Ν. Αφρική και στο Λεσόθο) σε ένα κομμάτι χαρτόνι που έλεγε: «Τους σκοτώσαμε. Θα ξαναρθούμε», βρέθηκε στην πύλη του αγροκτήματος, όπου τρεις άνθρωποι δολοφονήθηκαν άγρια, την Πέμπτη.
Τα θύματα των δολοφονιών ήταν ο 40χρονος Attie Potgieter, η 36χρονη σύζυγός του, Βίλνιους και η ηλικίας 3 ετών κόρη τους Willemien. Υποψιάζεται ότι η μικρή Willemien πυροβολήθηκε ώστε να μην μπορέσει να εντοπίσει τους δολοφόνους των γονιών της.
Τρία άτομα που εργάζονται σε φάρμα συνελήφθησαν. Αργότερα, σε κωμοπόλεις στην περιοχή, τρεις ακόμη ύποπτοι συνελήφθησαν. Σύμφωνα με μία πληροφορία, ένας από αυτούς είναι μόλις 17 ετών.

Ο Attie Potgieter και η σύζυγός του Wilna, οι οποίοι δολοφονήθηκαν στο αγρόκτημά τους, μαζί με την ηλικίας 3 ετών κόρη τους.

Οι Potgieters δολοφονήθηκαν την ημερομηνία της 11ης επετείου του γάμου τους.
Σοκ
Αφού σκότωσαν την μητέρα της, πήραν τη μικρή Willemien σε εξωτερικό χώρο και την πυροβόλησαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού.
Το σώμα της Willemientjie, μεταφέρθηκε δίπλα στο σώμα της μητέρας της στην κύρια κρεβατοκάμαρα. Η μητέρα της είχε επίσης πυροβοληθεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού.
Το σώμα της Willemien βρέθηκε με μία μικρή ροζ κορδέλα ακόμα δεμένη στα μαλλιά της.
Ο Arno Potgieter από το γειτονικό αγρόκτημα, Van Tondersrust, μίλησε για τη δολοφονία του αδελφού του, της νύφης του και της Willemien: "Ακόμα φαίνεται εξωπραγματικό Ήταν ένα φοβερό, τρομερά μεγάλο σοκ".
Στο σπίτι, ένα πιάτο φαγητό ήταν ακόμα στο φούρνο μικροκυμάτων.
Το σώμα του Potgieter βρέθηκε έξω από το σπίτι, δίπλα σε ένα φράχτη στην πίσω πόρτα.
Είχε χτυπηθεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού με ένα αιχμηρό αντικείμενο.
Ήταν επίσης μαχαιρωμένος με πιρούνα κήπου.
Τα χρήματα είχαν αφαιρεθεί.

Οι λευκοί αγρότες της Νότιας Αφρικής ζουν με το θάνατο εδώ και χρόνια. Ο αριθμός όσων δολοφονήθηκαν από το τέλος του απαρτχάιντ, το 1994 μέχρι το 2008 έχει ξεπεράσει τους 3.000.

Τα Χριστούγεννα του 2007, ο 57χρονος Pieter Cillier, σκοτώθηκε από ένοπλους στην αγροικία του, ενώ κοιμόταν με την 14χρονη κόρη του Nikki. Ο 12χρονος γιος του JD βρίσκονταν με δύο φίλους του σε ένα διπλανό δωμάτιο.
Οι εισβολείς τον πυροβόλησαν δύο φορές στο στήθος.

Αλλά και στη γειτονική Ζιμπάμπουε, μια εκστρατεία εκφοβισμού που ξεκίνησε το 2000 έχει οδηγήσει περισσότερους από 4.000 αγρότες να φύγουν από τη γη τους, αλλά έχει αφήσει και λιγότερους από δύο ντουζίνες νεκρούς.


Η ανασφάλεια που βίωσαν οι εναπομείναντες 40.000 λευκοί αγρότες της Νότιας Αφρικής έχει εντάθηκε όταν ο Julius Malema (φωτο), επικεφαλής της Νεολαίας του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου (ANC), ξεκίνησε μία δημόσια συνάθροιση με το τραγούδι Dubula Ibhunu, ή «Σκότωσε τον Μπόερ», ένα ύμνο της εποχής του απαρτχάιντ, που είχε απαγορευτεί από το ανώτατο δικαστήριο.

Ο χρόνος που επέλεξε ο Malema το τραγούδι ήταν ο χειρότερος. Πριν λίγο καιρό στην απομακρυσμένη αγροτική κοινότητα της Colenso, στο KwaZulu-Natal, ο 71χρονος Nigel Ralfe, παραγωγός γάλακτος, και η 64χρονη σύζυγός του Lynette, πυροβολήθηκαν καθώς άρμεγαν τις αγελάδες τους.
Την ίδια μέρα ένας 46χρονος Αφρικάνερ πυροβολήθηκε μέσα από το παράθυρο του υπνοδωματίου του καθώς κοιμόταν στο αγρόκτημα του κοντά στο Potchefstroom. Λίγες μέρες αργότερα ένας 61χρονος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στο κρεβάτι του σε ένα αγρόκτημα στο Limpopo.

Το τραγούδι Dubula Ibhunu, βρήκε υπερασπιστές αξιωματούχους του ANC, που το θεωρούν ένα συναισθηματικό παλιό τραγούδι του αγώνα.

Ο Anton Alberts της δεξιού Μετώπου Ελευθερίας είπε: "αυτά που είπε ο Malema δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που είναι ευνοϊκή για αυτούς που θέλουν να διαπράξουν φόνο. Είναι ένα εργαλείο στον αφανισμό των αγροτών στη Νότια Αφρική. "
Ο Rossouw Cillier, ο αδελφός του Pieter, πιστεύει ότι οι μέρες της κοινότητάς του είναι μετρημένες: «Περισσότεροι λευκοί αγρότες έχουν σκοτωθεί από τους Βρετανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Ναι, έχουμε πόλεμο εδώ".
Στην αγροικία του αδελφού που τώρα είναι άδεια υπήρχε ένας ψηλός σταυρός προς τιμήν του δολοφονημένου αγρότη.
«Ανάβει τη νύχτα», λέει ο Rossouw. "Ο αδελφός μου ήταν ένας θρησκευόμενος άνθρωπος. Είναι το μόνο που έχει απομείνει από αυτόν εδώ. "
Σε όλη την Νότια Αφρική πολλοί αγρότες αισθάνονται απειλούμενοι. Στη Βόρεια Επαρχία ένα αφιέρωμα έχει δημιουργηθεί κάτω από μια τεράστια πινακίδα με τη λέξηplaasmoorde που στα Αφρικάανς σημαίνει ‘δολοφονίες αγροτών’. Χιλιάδες λευκοί ξύλινοι σταυροί έχουν φυτευτεί σε μια βουνοπλαγιά, ένα για κάθε χαμένο αγρότη.
Σύνδεσμος
Σύμφωνα με τον Rossouw Cillier η πιο αποκαλυπτική λεπτομέρεια είναι ότι ο αδελφός του ήταν άοπλος όταν του επιτέθηκαν. "Αν κρατάμε όπλο, στέλνουν εμάς στη φυλακή, και όχι αυτούς. Τι κέρδισαν από αυτή τη δολοφονία; Ήταν μια πράξη άσκοπη όπως και η ζωή τους. "

Μία λίστα με τις κυριότερες δολοφονίες λευκών αγροτών στη Ν. Αφρική από το 1994 είναι ΕΔΩ

 Πηγή: (ΕΔΩ και ΕΔΩ)