BLOGGERS HELP

O

13 Νοε 2013

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΟΥ ΚΚΕ...


ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΟΥ ΚΚΕ


    Να και η οδηγία του Σιάντου και η αναφορά στη συνέχεις της εξόντωσης του Συντάγματος Ψαρρού.


    Ο «Κώστας» στον οποίο απευθύνεται ο Σιάντος είναι ο Κώστας Δεσποτόπουλος, αργότερα βουλευτής!!, στον οποίο αναφέρθηκε η σφαγή του Συνταγματάρχου Ψαρρού...


    Στις 23 Οκτωβρίου 1943 το ΚΚΕ επιτίθεται στην Πετρίνα Μεγαλόπολης κατά της ομάδας ανταρτών του Καραχάλιου, τον οποίο σκοτώνουν.

    Στις 27 επιτίθεται στην περιοχή Παληοχώρας Καλαμάτας κατά της ομάδας ανταρτών του Βρεττάκου, τον οποίο σκοτώνουν.

    Στις 6 Αυγούστου 1943 επιτέθηκε κατά της αντάρτικης ομάδας του Θεοφανόπουλου, τον οποίο δολοφόνησαν. Τα ίδια με τον υπολοχαγό Δροσόπουλο, το λοχαγό Σακελλαρίδη κ.α

    Σκοπός του Βελουχιώτη ήταν να συντρίψει τις δυνάμεις του Ζέρβα. Το αποδεικνύω πιο κάτω με τη διαταγή του Άρη στις Καλαρύτες που ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ και δίνει εντολή για επίθεση εναντίον του ΕΔΕΣ. Πέρα από αυτό υπάρχει και η γνωστή στιχομυθία του Κομνηνού Πυρομάγλου με τον Κόζιακα (Θωμάς Πάλλας - ΕΛΑΣ) που είναι καταχωρημένη στα πρακτικά του συνεδρίου του Λιβάνου στα Πράμαντα Τζουμέρκων:

    -Κόζιακα, ελάτε να χτυπήσουμε μαζί τους Γερμανούς

    -(Μετά από εντολή του Άρη) Κομνηνέ, για μας εχθροί δεν είναι οι Γερμανοί, εχθρός είναι ο Ζέρβας!!!!!!!!!!!! 

    Τι άλλη κυνική ομολογία χρειάζεται;

    Το ίδιο παραδέχθηκε και ο Άρης στην έκθεσή του μετά το τέλος της εκστρατείας στην Ήπειρο, που την ξεκίνησε από τη Στερεά, λέγοντας μάλιστα : «Ο Ζέρβας συμμάχησε με τους Γερμανούς για να μας διαλύσει» !!!!

    Να δούμε τι γράφει ο Chris Woodhouse στο βιβλίο του  «το μήλο της έριδος», σελ. 252-254 για τους «πατριώτες» του ΕΑΜ:
          Στις 8 Οκτωβρίου ο ΕΛΑΣ επιτέθηκε κατά μονάδων του ΕΔΕΣ στη Θεσσαλία, επεκτείνοντας παράλληλα την επίθεσή του κατά των οργανώσεων ΕΣ, ΕΟΑ και ΠΑΟ. Την ίδια μέρα ο Συνταγματάρχης Ραυτόπουλος, ο ανώτερος σε βαθμό αξιωματικός του ΕΔΕΣ στο ΚΓΑ, ανακλήθηκε από τον Ζέρβα. Στις 10 Οκτωβρίου, έγινε η επίθεση στο αεροδρόμιο της Λάρισας με οικτρή αποτυχία. Στις 12 και 13 Οκτωβρίου, οι επιθέσεις του ΕΛΑΣ εναντίον όλων των αντιπάλων του, με εξαίρεση την ΕΚΚΑ, γενικεύτηκαν σε όλη την Ελλάδα και τα υπόλοιπα μέλη του ΕΔΕΣ στο ΚΓΑ τέθηκαν υπό κράτηση. Αλλού στις 13, ένας Νεοζηλανδός αξιωματικός σκοτώθηκε από σφαίρα του ΕΛΑΣ. Την ίδια μέρα η Ιταλία κήρυττε τον πόλεμο κατά της Γερμανίας. Ο στρατηγός Ινφάντε επωφελήθηκε από το γεγονός και ζήτησε από το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ να του επιτρέψει να συγκεντρώσει την μεραρχία του, για να αναλάβει έναν καθορισμένο τομέα του μετώπου κατά των Γερμανών. Στις 14 Οκτωβρίου το πρωί, το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ έκανε δεκτή αυτή την αίτηση και το απόγευμα αφόπλιζε όλους τους Ιταλούς. Σε καμία περίπτωση δεν κατήγγειλε επίσημα ούτε το σύμφωνο «Εθνικών Ομάδων» ούτε την Ιταλική συνθηκολόγηση. Το Γενικό Στρατηγείο του ΕΛΑΣ δεν έπαψε όλο τον χειμώνα του 1943 (όπως και πάλι τον Δεκέμβριο του 1944) να ισχυρίζεται ότι πειθαρχούσε απόλυτα στο γενικό Στρατηγείο Μέσης Ανατολής (με μόνη εξαίρεση τις περιπτώσεις διαταγών που στηρίζονταν σε «φανερή παρεξήγηση»), ενώ παράλληλα εξορμούσε για την διάλυση των δυνάμεων των αντιπάλου του οργανώσεων.
Ο οπλισμός της μεραρχίας Πινερόλο και ιδιαίτερα η ορεινή πυροβολαρχία του, μεταφέρθηκε με σπουδή μέσα από την οροσειρά της Πίνδου, για να χρησιμοποιηθεί από τον Άρη Βελουχιώτη κατά του Ζέρβα, ενώ παράλληλα κλεινόταν τοπική ανακωχή με τους Γερμανούς. Ο χρονικός προγραμματισμός της όλης επιχειρήσεως έδινε την εντύπωση πως ήταν αριστοτεχνικός, το ΚΚΕ φαινόταν ότι κυριαρχούσε σε όλη την Ελλάδα, τη στιγμή που πλησίαζε το τέλος της Γερμανικής κατοχής. Το Γενικό Στρατηγείο του ΕΛΑΣ μάλιστα διακήρυττε, ότι είχε διαταγή από τις Βρετανικές αρχές να επιτεθεί κατά των αντιπάλων του, επειδή ήταν ένοχοι συνεργασίας με τους Γερμανούς. Φαινόταν πολύ πιθανό ότι η διακήρυξη αυτή θα έφερνε το αποτέλεσμα της πριν προλάβουν οι Βρετανικές αρχές να την καταγγείλουν. Αν το σχέδιο του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ σημείωνε οριστική επιτυχία, μέσα σε λίγες μέρες δεν θα είχε πια σημασία το τι θα απαντούσαν οι Βρετανικές αρχές. Αλλά σε δύο μέρες, αποκαλύφθηκε ένα πολύ σοβαρό λάθος υπολογισμού: Οι Γερμανοί δεν έφυγαν από την Ελλάδα, παρ’ όλα αυτά! Αφού παραπλάνησαν με επιτυχία τα δίκτυα πληροφοριών όλων των ανταρτικών οργανώσεων και προκάλεσαν επίσης τη διασπορά παραπλανητικών φημών σε όλη τη χώρα, στράφηκαν κατά των ορεινών περιοχών από τα ανατολικά και τα δυτικά και κατάφεραν συντριπτικά πλήγματα στην Αντίσταση με όλη τους την άνεση. Στο χάος που ακολούθησε, φαινόταν αμφίβολο αν θα κατόρθωνε να επιβιώσει καμία οργάνωση.

Γύρω στα μέσα Οκτωβρίου ήταν κιόλας φανερό ότι τα σχέδια του ΚΚΕ είχαν ναυαγήσει. Πέρασαν όμως τρεις μήνες ώσπου να το αναγνωρίσει. Οι Γερμανοί ανακατέλαβαν τα νησιά του Αιγαίου, καθώς και τις γραμμές επικοινωνίας στην ηπειρωτική Ελλάδα, που είχαν εγκαταλείψει οι Ιταλοί. Η Ελληνική Αντίσταση εξασθένησε σοβαρά, με την εξάρθρωση όλων των αντιπάλων του ΕΛΑΣ εκτός από τον ΕΔΕΣ, που λίγο έλειψε να υποκύψει κάτω από τις ταυτόχρονες επιθέσεις του Άρη Βελουχιώτη και των Γερμανών.
==============================================   ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΜΑ'Ι'ΜΟΥ - ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ