BLOGGERS HELP

O

15 Νοε 2013

ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΛΗΣ


ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΛΗΣ

Ο Σπύρος Μουστακλής ήταν πράγματι ένας ήρωας .Όχι βέβαια του αντιδικτατορικού αγώνος αλλά του .....αντισυμμοριακού αγώνα. Πολεμιστής στον Γράμμο.!!!! Αλλά ήταν και λίγο της ..μαγκιάς και καλά έκανε (Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και γνωριζόμαστε).

Στην περιοχή που μεγάλωσε, είχε όμως το παρατσούκλι ΧΟΛΕΡΑΣ. Ήταν πράγματι λέρα. Τέλος πάντων το 1962 βρισκότανε στην Ελευθερούπολη ταγματάρχης. Εκεί βγήκε στην επιθεώρηση από τον διοικητή της Μεραρχίας ένας φαντάρος και είπε στον Μέραρχο ότι ο Μουστακλής του κατακρατεί το χαρτζιλίκι που του στέλνουν από το σπίτι. Τότε, για να πάρει χρήματα ένας φαντάρος έπρεπε να υπογράψει στο ταχυδρομείο ένας αξιωματικός.

Απεκαλύφθη ύστερα από ανακρίσεις, ότι είχε κάνει και σε άλλους φαντάρους το ίδιο. Όταν ερχόντουσαν τα χρήματα από το σπίτι σε ένα φαντάρο του έλεγε: Σου έστειλαν λεφτά από το σπίτι. Αν σου τα δώσω όλα θα πας να τα ξοδέψεις από την πρώτη ημέρα, τα κρατάω λοιπόν και θα σου τα δίνω λίγα - λίγα. Αποκαλύφθηκε επίσης ότι ως υπεύθυνος αξιωματικός ωνίων (ψώνια) χρωστούσε πολλά στους προμηθευτές.

Έγιναν οι σχετικές ανακρίσεις και αποτάχθηκε από το σώμα. Τότε συνδέθηκε με τους Κεντρώους του Γ. Παπανδρέου για να επανέλθει στο στρατό, όταν ο Γ. Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός, ως διωχθείς από ...την δεξιά. Ήρθε το καθεστώς της 21ης Απριλίου και έφυγε μόνος του.

Στο κίνημα του Ναυτικού μάλλον δεν είχε ανάμιξη. Τον τσίμπησαν και έφαγε από κάποιον ΕΣΑτζή κάποια άτσαλη γροθιά και έμεινε με το κουσούρι. Άσχημο αλλά η γυναίκα του (που, υπ’ όψιν, τον παντρεύτηκε σε μεγάλη ηλικία) μιλούσε για φοβερά βασανιστήρια τα οποία υπέστη.

Τα δε τραύματα από κάψιμο τσιγάρου που έδειχνε η γυναίκα του, ο ιατροδικαστής απεφάνθη κατά την δίκη των βασανιστών ότι ΔΕΝ ήταν από βασανιστήρια. Απεδείχθη και στην κατ’ αντιπαράσταση μεταξύ αυτού και των υποτιθέμενων βασανιστών του.
==============================================
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Νο 8...