BLOGGERS HELP

O

13 Νοε 2013

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ


ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ


Μέχρι τώρα, γνωρίζουμε πως η Αποστολή Harling οργανώθηκε για να αποκοπεί η γραμμή ανεφοδιασμού του Άξονα εν όψει της μάχης του Ελ Αλαμέιν.



Το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ ήταν αντίθετο σε τέτοιας κλίμακας ενέργειες εναντίον του στρατού κατοχής. Κάποιος θα ισχυριστεί ότι αυτό οφειλόταν στα αισθήματά τους (της ηγεσίας για να είμαι ακριβής) για τους Άγγλους.
Όπως όμως ΑΠΕΔΕΙΞΑ η τακτική αυτή ήταν ενιαία ακόμα και προς την ΠΕΑΝ που δεν... την εξόπλισαν οι μοναρχοφασιστοιμπεριαλιστές Άγγλοι.



O N. Ζέρβας στο βουνό. Αριστερά ο Κρις Γκουντχάουζ
Υπάρχουν πάρα πολλά ερωτηματικά σε σχέση με τον κομμουνιστή Σεφεριάδη που την παραμονή της πτώσης των 11 Βρετανών και του ενός Έλληνα (Μαρίνου) περιέργως πιάστηκε από τους Ιταλούς.

Έτσι οι Βρετανοί αναγκάστηκαν να πέσουν στα τυφλά και το τι τράβηξαν μέχρι να βρεθούν όλοι μαζί είναι απερίγραπτο! Τα περισσότερα προσωπικά τους αντικείμενα χάθηκαν, αρκετός εξοπλισμός κλάπηκε και οι ασύρματοι καταστράφηκαν ολοσχερώς. Ειδικά ο Μάγιερς στο βιβλίο του μοιάζει πολύ απελπισμένος!
Η τρίτη ομάδα με επικεφαλής τον Θέμη Μαρίνο κρατήθηκε από τον Βελουχιώτη που ήταν... αντι-ιμπεριαλιστής ως επίδειξη στα

διάφορα χωριά και ως δόλωμα για επιστράτευση νέων ανταρτών.
Όταν όμως πληροφορήθηκε ο Woodhouse το σημείο που βρισκόταν του έστειλε το γνωστό σημείωμα προς κοινή συνάντηση για να προχωρήσουν στην επιχείρηση. Τότε μόνο αναγκάστηκε να αποδεσμεύσει το τρίτο κλιμάκιο...

Ο Βελουχιώτης αποφεύγει να πάρει θέση για την διεξαγωγή της επιχείρησης και το πάει από αναβολή σε αναβολή "περιμένοντας την έγκριση του ΕΑΜ". Όπως δε απέδειξα με μαρτυρία έφερε αντιρρήσεις και υποστήριξε ότι η ενέργεια ήταν γνωστή και θα ήταν τρέλα να επιτεθούνε στη γέφυρα!!!

Η επιλογή της γέφυρας του Γοργοποτάμου για ανατίναξη έγινε από τον Μάγιερς και όχι από οποιαδήποτε άλλο όπως θέλει η αριστερή προπαγάνδα. Το αποδείξαμε με πηγές όχι με παραχαράξη.

Το άκρον άωτον της διστακτικότητας του Βελουχιώτη είναι η μετάθεση της ώρας επίθεσης για το επόμενο πρωί λόγω... ηλεκτροφόρων συρματοπλεγμάτων! (λες και το πρωί θα έκοβε το ρεύμα η.. ΔΕΗ!!)

Τελικά, όπως περιγράφει ο Πυρομάγλου ο Βελουχιώτης δέχεται να παρακούσει τις εντολές του ΕΑΜ (δεν είχε έρθει ακόμα η... άδεια από την Αθήνα) και να συμμετάσχει στην επιχείρηση.

=============================================
  ΠΟΙΟΙ και ΠΟΣΟΙ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ